Ansaitse sillä mitä omistat

Ilmoituksen jättäminenIlmoituksen jättäminen

Rekisteröitymällä voit syöttää kohteesi Vuokranetiin! Kohteen ilmoituksen jättäminen on tehty äärimmäisen käyttäjäystävälliseksi ja sitä on mukava käyttää.

Ilmoituksen jättämisessä edetään 5 eri vaiheen läpi jonka jälkeen kohde on valmis vuokraustoimintaan! Alla tarkemmat selitykset miten ilmoitus lisätään ja mitä ominaisuuksia se sisältää.

Vaihe 1 - esittelyVaihe 1 - esittely

Ilmoituksen jättäminen alkaa Esittely -välilehdeltä jossa ensimmäiseksi valitaan kategoria kohteellesi. Tällä hetkellä Vuokranetiin voi ilmoittaa autoja, motoja, mökkejä, asuntoja, veneitä ja työkoneita. Klikkaamalla kategoriaa paljastuu alakategoriat ja sopivaa klikkaamalla edetään seuraavaan vaiheeseen, perustietoihin.

Perustiedot

Kategorian valinnan jälkeen syötetään kohteen perustiedot. Jokaisessa aihepiirissä on runsaasti esisyötettyjä perustietoja, joita käyttäen kohteen ominaisuudet saadaan syötettyä nopeasti ja vaivattomasti. Kohteen lisätietoja voit täydentää täysin vapaasti.

Vaihe 2 - kuvatVaihe 2 - kuvat

Kun perustiedot on syötetty, voidaan lisätä kuvat kohteelle. Klikkaa kuvakentän vieressä olevaa "Selaa..." -painiketta jonka jälkeen voit valita kuvakansioistasi haluamasi kuvan. Kuvien lataamisessa menee tovi, joten odottele rauhassa. Pyri pienentämään kuvasi ennen niiden lähettämistä, näin säästytään pitkiltä latausajoilta kuvien syötössä.

Kuvan tiedostokoko on rajoitettu 3 megatavuun.

Tällä välilehdellä voit syöttää maksimissaan 7 kuvaa kohteellesi. Toistaiseksi Vuokranetiin ei voi syöttää kuvattomia ilmoituksia joten kohteelle tulee syöttää ainakin yksi kuva.

Muistathan, että kuvien tekijänoikeuksista vastaa aina ilmoituksen jättäjä. Vuokranet ei ota vastuuta palveluun lisätyistä kuvista tai niiden aiheuttamista jälkiseuraamuksista. Eli jos et ole itse ottanut kuvia, pyydä kuvan julkaisemiseen ensin lupa kuvan tekijänoikeuksien haltijalta eli kuvaajalta.

Vaihe 3 - hinnoitteluVaihe 3 - hinnoittelu

Hinnoittelu välilehdellä määritellään kohteen normaalihinnat, mahdolliset kausihinnat sekä kohteen alustava oma käyttö.

Normaalihinnasto

Normaalihinnastoon voidaan syöttää vuorokausi, viikonloppu, viikko ja kuukausihinta. Kohteelle tulee syöttää vähintään yksi pakollinen hinta jonka pohjalta voidaan laskea vuokraamisen yhteydessä oikea vuokraussumma. Kohteen vuokraus määräytyy sen mukaan mitä hintoja kohteelle on syötetty.

 • Vuorokausi
  Kohdetta voidaan vuokrata vuorokausiksi, kuitenkin vähintään yhdeksi päiväksi kerrallaan.
 • Viikonloppu
  Kohdetta voidaan vuokrata viikonlopuksi alkaen perjantaista sunnuntaihin.
 • Viikko
  Kohdetta voidaan vuokrata viikoksi, kuitenkin vähintään yhdeksi viikoksi kerrallaan.
 • Kuukausi
  Kohdetta voidaan vuokrata vähintään kuukausiksi, kuitenkin vähintään yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan.

Jos kohteelle syötetään kaikki mahdolliset normaalihinnat, vuokrauksen yhteydessä kone laskee automaattisesti mitä hintoja mahdollisesti varattavalle aikavälille sijoittuu.Esimerkiksi jos kuukausihintaa ei ole syötetty ja varataan kuukauden aikaväli tarkalleen neljän viikon ajalta, kone laskee automaattisesti 4 x viikko.

Kausihinnasto

Voit määrittää kohteellesi myös vapaaehtoisia kausihintoja! Esimerkiksi sesonkiaikana voit määrittää hiihtolomaviikoille "paremman" hinnan. Kausihinnalle määritetään myös aikavälin lisäksi vuorokausihinta. Kun kohdetta vuokrataan kaudelle, hinta määräytyy päivien määrän mukaan esimerkiksi 7 x syötetty kauden vuorokausihinta.

Oma käyttö

Ilmoituksen jätön yhteydessä voit merkata mahdolliset omat päivät sekä ennen ilmoituksen jättöä muualta tulleet varaukset klikkailemalla päivät kalenterista. Päivät jotka valitaan omaksi käytöksi, ei voi vuokrata Vuokranetin kautta. Voit lisätä ja poistaa merkintöjä myöhemmin OmaVuokranetissä oman kohteen varauskalenterissa.

On ehdottoman tärkeää että kalenteria ylläpidetään säännöllisesti!

Tällöin säästytään ikäviltä päällekäisvarauksilta sekä muilta ongelmilta. Ilmoituksen jättäjältä vaaditaan säännöllistä kalenterin ylläpitämistä vähintään 2 viikon välein vuokraustoiminnan toimintaa sekä jatkuvuutta katsoen.

Vuokranetin ylläpidolla on oikeus poistaa kohteita Vuokranetistä, joita ei ole päivitetty säännöllisin väliajoin (lue: kuukausiin, ei ole päivitetty koskaan)

Vaihe 4 - varaustiedotVaihe 4 - varaustiedot

Varaustiedot välilehdellä määritellään kohteelle sijainti, saatavuus, luovutus/palautus kellonajat, vaihtopäivät (käytössä vain majoituspuolella) sekä vuokrausrytmi.

Sijainti

Sijainnissa määritetään se missä kohde fyysisesti sijaitsee. Sijainti määritetään postinumeron sekä postiosoitteen perusteella. Järjestelmämme tunnistaa kaikki Suomen postinumerot joiden pohjalta tiedetään läänin, maakunnan ja paikkakunnan tieto. Lisäksi kysytään tarkka osoite missä kohde sijaitsee.

Saatavuus

Saatavuudella määritetään vuokrauksille aikaväli, milloin kohteelle voidaan ottaa vuokrauksia vastaan. Esimerkiksi jos määrität aikaväliksi 1.1.2008 - 28.2.2008, voi kohdettasi vuokrata järjestelmässämme vain tammikuun alusta helmikuun loppuun. Tällöin loppuvuodelle ei oteta enää varauksia. Tämä on erittäin kätevä varsinkin silloin, jos sinulla sijaitsee esimerkiksi asuntovaunu lasketettelukeskuksen läheisyydessä ja vuokraat sitä vain talvisin. Kun kohteen saatavuus ajankohta rupeaa olemaan käytetty ilmoitetaan asiasta kohteen omistajaa sähköpostitse.

Jos haluat että kohdettasi voidaan vuokrata aina, valitse rasti "voimassa toistaiseksi"

Luovutus/palautus

Luovutus ja palautus kellonajoilla pyritään antamaan alustava kellonaika vuokraajalle mahdollisesta luovutus-, sekä palautusajasta. Syötä sinulle parhaiten sopivat luovutus/palautusajat.

Vuokrausrytmi

Vuokrausrytmillä voit määrittää voiko kohteen luovutus ja palautus osua samalle päivälle. Tällöin asiakkaat voivat vuokrata kohdettasi sille päivälle johon edellinen vuokraus päättyy.

Vaihtopäivät (käytössä vain majoituspuolella)

Vaihtopäivillä määritetään vaihtopäivä viikkovuokrauksille. Voit valita vaihtopäiväksi perjantain, lauantain tai sunnuntain. Tällöin kohteelle otetaan vastaan vain vaihtopäivien mukaisia viikkovuokrauksia. vaihtopäivien ollessa päällä sivuutetaan kaikki muut syöttämäsi normaalihinnat (vrk, vkl, kk) Vuokrausrytmi tulee olla käytössä vaihtopäiviä käytettäessä jatkuvien vuokrauksien aikaansaamiseksi.

Vaihe 5 - yhteenvetoVaihe 5 - yhteenveto

Yhteenveto -välilehdellä voit tarkistaa vielä syöttämäsi perustiedot, hinnat, ja muut tiedot ennen kohteen lisäämistä palveluun. Jos jotain tietoja on jäänyt syöttämättä, näytetään virhe selkeästi ja sitä klikkaamalla pääset täydentämään puuttuvat kentät. Voit myös "hyppiä" välilehtien välillä ilman että tiedot katoavat.

Klikkaamalla "Lisää kohde" -painiketta oikeassa alalaidassa lisäät kohteen Vuokranetiin ja voit aloittaa vuokraustoiminnan!

Ohjeita ja tietojaOhjeita ja tietoja

 • Palvelun käyttäminen
 • Ohjeet kuinka Vuokranetiä käytetään

 • Rekisteröityminen
 • Miksi rekisteröityä?

 • OmaVuokranet
 • Tietoja OmaVuokranetistä

 • Ilmoituksen jättäminen
 • Ohjeistettu ilmoituksen jättäminen vaihe vaiheelta

 • Ilmoituksen muokkaus
 • Ilmoitetun kohteen muokkaaminen ja tilastot

 • Varauskalenteri
 • Tietoja varauskalenterista

 • Kohteen vuokraus
 • Ohjeet onnistuneeseen vuokraukseen

  Vuokranet.fiVuokranet.fi

 • Yritysesittely
 • Miten Vuokranet Oy toimii

 • Asiakaspalvelu
 • Asiakaspalvelu auttaa ongelmatilanteissa!

 • Käyttöehdot
 • Palvelun käyttöehdot

 • Rekisteriseloste
 • Vuokranet Oy:n rekisteriseloste

  Vuokranet.fiVuokranet.fi

  Vuokranet Oy
  Nevanperäntie 130
  84100 YLIVIESKA

  Puhelin (050) 336 1118
  Faksi (09) 1234 5678

  asiakaspalvelu@vuokranet.fi
  yritysasiakkaat@vuokranet.fi